Preverite zimske aktivnosti na Rogli

Marketing in odnosi z javnostmi, Unitur d.o.o.
15. jan. 2020

Vsak pravi smučar pozna vznemirjenje in pričakovanje pred prvimi snežnimi zavoji v sezoni po sveže narezljanih rebrcih na pohorskih strminah. Vedno pa je nekje treba začeti in smučišče Rogla da zelo veliko na počutje družin, še posebej pa njihovih najmlajših članov. Ker je Rogla družinam prijazno  smučišče, bo letošnjo zimo ponudbo za otroke še nadgradila. Preverite novosti, ki vas čakajo!

 

Družini prijazno smučišče najprej poskrbi za otroke

Otroški snežni park ob smučišču Uniorček je obogaten z 90 metrov dolgim pokritim smučarskim trakom, s katerim je smučanje malim lumpom še bolj prijetno. Ko se stemni, prav tako na Uniorčku ponujajo zabavo ob večernem sankanju (ob petkih in sobotah v času nočne smuke med 17.00 in 21.00).

Pohorska vasica je postala priljubljeno mesto za družinske dogodivščine – tako poleti kot pozimi. Pozimi od petka do nedelje in v času počitnic v Snežni pohorski vasici pri Uniorčku potekajo številne animacijske dejavnosti.

Ne pozabite obiskati še Zlodejeve hiške z animatorji in Mini Rogle s prikupno predstavitvijo turistične panoge za otroke.

Rogla_Zima_2018_male__063_Medja.jpg

Veste, zakaj je Rogla smučarski raj?

Smučarji seveda že dolgo vedo, kako lepo se je spuščati po zasneženih planjah na Rogli, tako v sončnem dnevu kot v soju zvezd, kako prijetno je konec koncev nadeti tekaške smuči in se pognati v smrekov gozd. Ne vedo pa vsi – pa bi morali! –, da po smučanju v Baru Uniorček vsak teden od četrtka do sobote kraljujejo prave APRES SKI zabave. Pohorski aperitiv, »pancertanc« v smučarski opremi in TOP glasba z DJ-jem … Izberite jih kot zaključek dnevne ali začetek nočne smuke.

 

Zimske aktivnosti, na katere niste pomislili

Za tiste, ki ljubijo drugačno, z vprežnimi sanmi pri drobcenem jezeru na vrhu Rogle čakajo haskiji, da vas popeljejo v sanjsko zimsko dogodivščino. Pa še namig za pohodnike: tudi pozimi je pohodništvo krasen šport. Če se prehitro stemni, boste prižgali romantične bakle in se sprehodili z njimi.

Spustite se lahko tudi v divjo vožnjo po gozdnatem delu Rogle na Adrenalinskem sankališču Zlodejevo. Vsekakor pa letos navdušuje uspešnica Pot med krošnjami Pohorje, s katere se lahko prvič zazrete v spečo pohorsko naravo. 1043 metrov dolga pot na do 20 metrov višine vam bo s 37 metrov visokega stolpa ponudila dih jemajoč pogled na pohorski gozd in oddaljena gorovja. Pot je dostopna tudi vozičkom.

29_Zlodejevo coaster_Igor_Rosina_Unitur

 

Dober tek!

Pohorje je že nasploh znano po srčni gostoljubnosti in tem, da domov nihče ne odide lačen.  Posebnost teh koncev pa so prav gotovo Okusi Rogle – blagovna znamka, ki združuje in ohranja kulinarično tradicijo destinacije Rogla-Pohorje. Na ta način so ohranjene pristne kulinarične prvine, ki prehajajo skozi generacije, s pridihom sodobnih trendov zdravega načina prehranjevanja. Težko boste zapustili Roglo, brez da bi poskusili eno najbolj tipičnih pohorskih jedi – pohorskega lonca, ki je bil dolga leta znameniti skrivnostni recept vodje kuhinje na Rogli. Povprašajte pa še o drugih kulinaričnih dobrotah z znakom Okusi Rogle: pohorski bunki, gobovi juhi, kuhani govedini z »restanim« (praženim) krompirjem, pohorskem furežu (paleti pohorskih kolin – klobas in pečenke), pečeni pohorski jagnjetini (iz plemenite pohorske ovčke brez vonja), srninem golažu (z divjačino iz značilne idilične pohorske vasice Skomarje), jelenovem fileju z brusnicami in pohorskih pečenih štrukljih (iz domače nepasirane skute, pridelane na pašnikih, pečeni v glinenem pekaču).

021-J-14-072018_UNITUR

 

Rok Marguč, vrhunski deskar na snegu:

»Rogla je že leta in leta praktično moj drugi dom, ne samo pozimi, ampak tudi poleti. Ne glede na to, koliko časa tam preživim, pa me vedno znova presenetijo z drugačnimi idejami, ki ponudbo le še popestrijo. Od nekdaj sem jih rad obiskoval, odkar pa imam majhno dekletce, pa se vrnem še toliko pogosteje, saj tudi ona na Rogli resnično uživa. Je le moja hči!«

MMP_1179

Zatorej na Rogli se najde za vsakogar nekaj, nikakor ne velja, da je namenjena le smučarjem. Bržkone drži, da slednji zares uživajo po strminah najdaljšega smučišča Jurgovo ali v najbolj priljubljenem smučarsko-deskarskem parku na Mašinžagi. Kljub temu pa tudi tekači na smučeh, smučarji začetniki, ljubitelji narave in živali, wellnessa, sankači, predvsem pa naši otroci pridejo na svoj račun. Se vidimo to zimo na Rogli!