Narava in znanje z roko v roki do zdravja

Tina Tinta Kovačič, univ. prof.
Marketing in odnosi z javnostmi, Unitur d.o.o.
04. okt. 2019

Diagnostični in rehabilitacijski center Term Zreče v proces zdravljenja vključuje zdravilno moč treh izjemnih naravnih zdravilnih dejavnikov – akratotermalne vode, pohorske šote in srednjegorske zdravilne klime.

Ste vedeli, da v enem letu rehabilitirajo več kot 11.000 pacientov in opravijo več kot 380.000 posegov?

Na število ljudi, ki zaupajo prav zdravnikom iz Term Zreče, prav gotovo vpliva dejstvo, da so pridobili Mednarodni akreditacijski standard za zdravstvene organizacije AACI, ki je dokaz za dvig kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave za paciente, najsodobnejšo medicinsko-rehabilitacijsko opremo, visoko usposobljene strokovnjake, pa tudi za odlično sodelovanje sodelavcev zdravstva v Termah Zreče. Tudi zadovoljstvo zaposlenega vpliva na topel nasmeh, ki pacientom še kako dobro dene.

 

Širok nabor terapij

V programe zdravljenja in rehabilitacijske postopke vključujejo vse standardne fizioterapevtske postopke, kot so kinezioterapija, hidroterapija, elektroterapija, mehanoterapija in termoterapija. Poleg standardnih postopkov posebno pozornost namenjajo razvoju strokovnih specialnosti:

• Terapija Trigger: za zmanjšanje bolečin ter izboljšanje koordinacije in obsega gibljivosti.

• Nevromišični taping: pri poškodbah, otečenih sklepih in občutku nestabilnosti v sklepu.

• Proprioceptivna terapija

• Bownova terapija: nežna manualna tehnika za lajšanje širokega nabora telesnih bolečin, varna tudi za starejše in novorojenčke.

• Terapija Bobath: pri okrevanju po možganski kapi, nevroloških obolenjih in otrocih z razvojnimi motnjami.

• Radialni udarni valovi: proti nabiranju kalcija v rami, kolku ali komolcu.

Bazeni_7993_Izidor_Kotnik_Unitur_mala.jpg

 

Narava tudi sama iznajde zdravila

Zdravilne dejavnike, ki jih podarja narava, je treba znati uspešno izkoristiti. V Termah Zreče jih uporabljajo v različnih postopkih zdravljenja pri poškodbah in obolenjih gibal, operacijah hrbteničnih obolenj, športnih poškodbah in rekonstruktivnih operativnih posegih na gibalih, degenerativnih in vnetnih obolenjih gibal, obolenjih perifernega živčevja ter ginekoloških in onkoloških operativnih posegih.