06. Feb. 2020
Kaj so Okusi Rogle? Vsekakor nekaj okusnega in dišečega. Ampak niso samo to… Blagovna znamka Okusi Rogle je bila razvita z namenom ohranjanja tradicije in tipične kulinarike našega območja ter s kulinariko povezanih izdelkov, rokodelskih izdelkov, prireditev ter turističnih produktov. Je sinonim za lokalno in kakovostno v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje.

Ker je namen blagovne znamke Okusi Rogle predvsem povezovanje ponudnikov in oblikovanje mreže ponudnikov, ki bodo vzajemno promovirali blagovno znamko, smo skupaj s podjetjem Zlati grič izpeljali Vinske zgodbe na temo Okusov Rogle.

V četrtek, 30. 1., se je tako na Vinskih zgodbah v Vinski kleti Zlati grič pod naslovom »Okusi Rogle – jih poznate?« predstavilo 9 ponudnikov z znakom kakovosti. Z različnimi ponudniki smo oblikovali meni Okusi Rogle, ki so ga pospremila vina Zlatega griča.

Gostje so tekom večera lahko okušali kruh Karoline Črešnar iz Zreč, sire Kmetije Lamperček – Obrul iz Oplotnice, vegetarijanske namaze Ekološke kmetije Meglič iz Vitanja ter suhomesnate izdelke Turistične kmetije Arbajter iz Skomarja. Hladno predjed so pripravili v Gostilni Grič iz Slovenskih Konjic, glavno jed v podjetju Unitur – Rogla in Terme Zreče, prvo sladico Domačija Forbar iz Oplotnice ter drugo sladico Eko turistična kmetija Urška iz Križevca pri Zrečah. Po glavni jedi so gostje pokusili še slivovo žganje starano v hrastovem sodu Domačije Kalšek – Podkrajšek, ter za zaključek še Kartuzijansko grenčino blagovne znamke Zelišča iz Žičke kartuzije.

Gostje so bili nad ponudbo in okusi navdušeni, ponudniki pa so s skupnim delom in sodelovanjem pokazali, da lahko blagovno znamko promoviramo samo združeni in s skupnimi močmi. V Vinski kleti Zlati grič bodo odslej na vsako njihovo Vinsko zgodbo povabili enega od ponudnikov z znakom kakovosti Okusi Rogle. Naslednja bo že v četrtek, 27. 2. 2020. Vabljeni, da tudi vi okusite Okuse Rogle!