21. Nov. 2019
Naša Turistična destinacija Rogla Pohorje šteje že četrto leto povezovanja, nastopanja na trgu in skupnih odločitev. Lani je postala ena izmed 35 vodilnih destinacij v Sloveniji in s tem relevanten sogovornik STO ter se uspešno utrdila na slovenskem turističnem zemljevidu v okviru Alpske Slovenije. Ponuja vedno več novih, zanimivih in turistično privlačnih storitev in produktov, zato je zanimanje za našo destinacijo vedno večje. Pooseblja namreč tisto, k čemur današnji človek stremi – k zelenemu, aktivnemu in zdravemu.

Sveža v ponudbi je Pot med krošnjami Pohorje, ki je bila odprta za javnost v drugi polovici letošnjega septembra. Vse od odprtja 1043 metrov dolge sprehajalne poti, ki poteka 20 metrov nad tlemi, med krošnjami dreves in se ponaša z adrenalinskimi in poučnimi postajami ter s 37 metrov visokim razglednim stolpom, na Rogli beležijo izjemen obisk. Zanimiva atrakcija v destinaciji je v ponos Rogli, Občini Zreče in celotni destinaciji, zato smo v Občini Slovenske Konjice izjemno ponosni na sosednjo občino. Poleg te novosti lahko obiskovalci v zreški občini obiščejo še Škratovo učno pot na Rogli, ki jo lahko doživite tudi s pomočjo mobilne aplikacije Pohorski škrat; Skomarsko hišo, Terme Zreče in še veliko drugih biserov.

V Občini Slovenske Konjice beležimo največ obiska v Žički kartuziji, nekdanjem kartuzijanskem samostanu v neokrnjeni Dolini svetega Janeza. V mestu se zelo radi sprehodijo skozi obnovljeno staro mestno jedro, obiščejo mestni park z Dvorcem Trebnik in edinstveno Vinsko klet Zlati grič, v slikoviti galeriji škalskih vinogradov, kjer se skriva tudi edinstveno golf igrišče z devetimi luknjami. Zgodbo žičkih kartuzijanov smo v letošnjem letu tudi digitalizirali, tako da je Žičko kartuzijo mogoče obiskati s pomočjo mobilne aplikacije TravelAR Žička kartuzija ali z uporabo pametnih očal. V obeh primerih je doživetje edinstveno, saj nam s pomočjo sodobnih tehnologij omogoča rekonstrukcijo podrtih zidov in oživljanje menihov, ki danes tam ne živijo več.

V Vitanju obiskovalci odkrivajo skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami v Centru Noordung. Podajo se lahko na učno pot Od vodnjaka do vodnjaka, obiščejo Goslarski atelje Skaza, kjer mojster Pavel Skaza izdeluje violine, Ekološko kmetijo Meglič in Etnološki muzej Brodej.

Oplotnica je zakladnica edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij, kjer bodo obiskovalce še posebej očarale perice, ki še danes v potoku na star način znajo oprati perilo. Prekrasni so sprehodi skozi Oplotniški vintgar in naravni biotop Partovec z učno potjo. Dih zastane ob obisku obnovljene Graščine Oplotnica, ki je bila nekdaj v lasti žičkih kartuzijanov, danes pa v svoji notranjosti gosti protokolarne in društvene prostore, grajsko dvorišče pa je prizorišče številnih prireditev, med drugim redne kmečke tržnice.

Kot v vsaki turistični destinaciji, tudi v naši ne manjka okusne kulinarike. Okusi Rogle obiskovalcem ponujajo domače, lokalno, srčno in so pogosto tudi razlog obiska naših krajev. Okusi Rogle so blagovna znamka, ki povezuje lokalne ponudnike kulinaričnih storitev in proizvajalce kmetijskih, živilskih in rokodelskih izdelkov. Omogoča uživanje v tradicionalnih jedeh po enotnih recepturah in najbolj pristnih ročnih delih. Združuje trdo delo, pridelek na domači zemlji, gozdne in travniške dobrote, naravne materiale, aromatična vina in ljubezen do starih, skoraj izginulih jedi in izdelkov, ki zaslužijo pozornost. Pooseblja pa tudi tradicionalne prireditve in pristna doživetja.